2013. február 24., vasárnap

Kult


KULT
Új év, új kezdet, és újabb kulturális csemegékből szemezgethettek most is. Ebben a hónapban kaptok tőlünk egy kis magyar, egy kis drámát, egy kevés krimit és némi komédiát.


Zene:
Aki még nem ismeri, sürgősen pótolja a lemaradását és hallgasson bele a Fehér éjszakák címet viselő lemezbe Péterfy Bori & Love Bandtől. Garantáltan nem fogtok benne csalódni, ha pedig szeretitek a magyar alternatív zenét, akkor kifejezetten kötelező a számotokra ez a lemez!

Film:
Azt hiszem, kevesen vagyunk, akik rajonganánk a kötelező olvasmányokért, ugye? Nos, aki ebben az évben koptatja a 10. évfolyam padjait, már csak ezért se hagyja ki a Le Misérebles-t, vagyis A Nyomorultak című újradolgozott filmadaptációt. Romantikus, drámai, rendkívüli történelmi háttérrel. Mindenkinek ajánlott!

Könyv:
Adott egy gyilkosság, amiben az a legkülönösebb, hogy a vörös ruhás áldozat - mindenki megdöbbenésére - férfi. A helyszín Velence, a nyár kellős közepén. Semmi nyom, semmi kiindulási lehetőség. Aztán végre megszólal a telefon. Már csak az a kérdés: Donna Leon nagyszerű krimijének, A névtelen velenceinek, mégis mi lesz a vége? Olvassátok el, megéri!

Színház:
Egy nagyon jó esti programnak ígérkezik az Átutazók című darab, a Vígszínház gondozásában. A szereplők gyerekek, felnőttek és idősek, s mindannyian keresnek valamit, ami hiányzik az életükből. Szerelmet, újrakezdést, lehetőséget, más életet vagy épp személyiséget. A színpadon pedig többek között feltűnik Törőcsik Mari, Kern András, Halász Judit és Pindroch Csaba is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.