2013. február 24., vasárnap

Óbudai különvélemény


Óbudai Különvélemény
Kérdeztük, ti válaszoltatok J

Ebben a rovatban mindenkitől ugyan azt kérdezzük, és reméljük hogy a válaszuk különböző lesz. Hát íme:


Szerintetek milyen egy ideális DÖK elnök?

Mirtse Korinna (11.C): Szerintem nyilván fontos, hogy legyenek alapvető retorikai ismeretei és képes legyen kiállni az egész iskola elé és feszengés nélkül beszédet tartani vagy levezetni egy műsort, ünnepséget. Legyen döntésképes és tudja, hogy mit akar, és amit akar az az legyen, amit a diákok akarnak, és ne a személyes igényei, mert akkor nem képvisel, csak önérdeket érvényesít. Tudjon kommunikálni mind a tanárokkal, mind a tanulókkal, mert a feladata elsősorban az, hogy közvetítsen közöttük. De szerintem a legfontosabb, hogy ne tűnjön ki a diákok közül. Nem véletlenül diák a DÖK elnök és nem tanár. A DÖK elnökre nem felnézni kell, és nem támogatni őt, vagy kikérni a véleményét. Ez pont fordítva működik. Szerintem nem a tanulóknak kell tisztelni a DÖK elnököt, hanem neki a tanulókat. Ebből egyenes úton következik, hogy ne hencegjen azzal, hogy ő mekkora DÖK elnök.  Nem hiszem, hogy ez bárkit meghat. Ha tényleg komolyan gondolja ezt és úgy érzi, hogy élete álma hogy DÖK elnök lehessen, akkor azt ne úgy kezelje, mint egy rangot vagy posztot. Ugyanolyan tanuló, mint a többiek, csak bevállalja, hogy elmondja a tanároknak és az igazgatónak, hogy a diákok mit akarnak, ettől függetlenül nem kell a péntekestéit tanulással töltenie és figyelmeztetnie a diákokat h ne dohányozzanak és igyanak. Én személy szerint sokkal szívesebben fogadok egy olyan DÖK elnököt, aki nem egy tanárok kedvence, hanem benne van a közösségi életben. Az mindig jól jön:D

Tóth Péter (12.C): Egy DÖK elnöknek fontos az, hogy a lehető legtöbbet tudja kihozni diáktársaiból. Nem csak annyi a feladata, hogy eljár a gyűlésre, esetleg megtartja, de nem látszik rajta hogy szereti, amit csinál, hanem ha elvállalta, illetve megválasztották akkor igen is adjon bele apait anyait. Ami még szerintem nagyon fontos, az hogy ne foglaljon állást sem a tanárok, sem a diákok mellet, mivel ő egyfajta információs csatorna. Fontos még, hogy ha beszélnie kell a többiek előtt, akkor képes legyen megszólalni mikrofonba, hangosbemondóba, vagy akár hogy. Szerintem még órákig lehetne ezt boncolgatni, de ezek a legfontosabbak.


Gonda Ádám (7.B): Szerintem egy ideális DÖK elnök okos, jól informált, képes átlátni a dolgokat. A többiek hallgatnak rá és megteszik azt, amit kér. A gondolatait meg tudja fogalmazni és ha kell kész a szabad idejét feláldozni az iskola és a diákság érdekében. Tud sok ember előtt is értelmesen és ami fontos, mikrofonba beszélni.

Siági Dániel (12.C): Szerintem jó, ha próbál valami olyan programot szervezni, ami összehozza az osztályokat, de ne legyen túl sok belőle, mert az sem jó, ha túlságosan el akar érni valamit.
És az is jó, ha tudja hogyan kell embereket becsalni a programokra, szerintem ez a legnagyobb kihívás a mai világban.

Széles Patrícia (9.D): Egy jó DÖK elnök kézben tudj tartani a dolgokat. Ki tud állni a diákok elé es el tudja mondani a fontosabb dolgokat. Tudja kezelni a problémákat. Valamint nekem meg az is fontos hogy ehhez az egészhez legyen kedve es örömmel csinálja.

Még nem tudni ki lesz a DÖK elnök, de egy biztos, fel van adva a lecke. Az elvárások megérkeztek, ahogy lesz elnök, tudni fogja mi a dolga. Sok sikert!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.