2013. február 24., vasárnap

Óbudai Aktuál


Óbudai Aktuál
Hírek a nagyvilágból, és kicsit iskolánkból…




Ebben a számban, mint ahogy azt a címlapon is láthattátok, fordítunk egy kis figyelmet a DÖK elnökválasztásnak. A különvéleményben megkérdeztük, hogy szerintetek milyen a jó DÖK elnök, itt viszont mi utána néztünk, hogy milyen és leírjuk. Lehet összehasonlítani. A Diákönkormányzat (később DÖK) Elnök képviseli az iskolát különböző rendezvényein/ kerületi, országos eseményeken. A képviselőtestületen belül szavazategyenlőség esetén Ő dönt, elnököl a gyűléseken, eltérhet a napirendtől, szavazást kezdeményezhet. És még sok minden, de nem szeretnélek ezzel untatni benneteket.

Mostanában az ország nagy része a felsőoktatási reformokról beszél. Mi is összegyűjtöttük, hogy nagyjából mit lehet már biztosan tudni. Íme: A korábbiakkal ellentétben idén is lesz államilag támogatott hely a 16 eredetileg csak költségtérítésesként induló szakon. Továbbá több szakon is kötelező lesz az emelt szintű érettségi, ezeket az alábbi linken találjátok meg, hogy milyen területre milyen emelt szintű érettségi kell. http://m.eduline.hu/erettsegi_felveteli/2013/1/8/Felveteli_2013_kotelezo_emelt_szintu_eretts_8TX9IY
Reméljük azért senkit nem ijesztettünk el attól, hogy felvételizzen a felsőoktatásba. Sok sikert kívánunk az érettségihez!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.