2012. november 15., csütörtök

Extra csokis élvezet

Extra csokis élvezet

A nyári nyugodt, meleg hónapokat felváltotta a borús, hűvös ősz. A szürke hétköznapokon, a matek feladatok és a versek között vagy akár esős vasárnapon elkél az extra adag boldogsághormon.  Ezért kezdésként egy csokis finomság kerül be az Óbudai Gimnázium receptgyűjteményébe.
Hozzávalók:
  • 30 dkg apróra vágott főzőcsokoládé
  • 5 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
Elkészítés:
Az apróra vágott főzőcsokoládét, vajjal gőz fölött megolvasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A cukros tojásos masszához apránként hozzákeverjük először a lisztet, majd az olvasztott, már nem túl forró csokoládét.  A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztába forgatjuk.
Kilisztezett vagy papírral bélelt muffin formában 180 fokon 30-40 percig sütjük, majd 40 percig hűlni hagyjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.