2012. november 15., csütörtök

Óbudai Aktuál


Óbudai Aktuál
Hírek a nagyvilágból, és kicsit iskolánkból…

Az Óbudai Gimnázium az országos gimnáziumi listán a 19. helyet foglalta el a tavalyi évben, ami azért különösen szép eredmény, mert közel 300 gimnázium működik kis hazánkban. De ha csak a kerületben lévő nemes gimnáziumokat vetjük górcső alá, akkor sem panaszkodhatunk, mivel a második előkelő helyet foglaljuk el az Árpád Gimnázium előtt de a Veres Péter Gimnázium mögött. Mindentől függetlenül, mindenki megérdemel egy vállveregetést, hisz ez nem kis teljesítmény. Szép volt Gimisek.

A múlt hónap egyik hétvégéjét a Diákönkormányzat nem bulizással, hanem kemény munkával, az egész éves programterv elkészítésével töltötte. A többek által jól ismert ceglédi táborhely szolgált a munka helyszínéül. Megérkezésünk után gyorsan lepakoltunk és kezdődött a hajnalig tartó „brainstorming”. Lapunk értesülései szerint, szó volt a Diáknapról (nov. 16.), ami állítólag az idei év nagy durranása lesz, amelyet este a retró bulival fognak zárni. Lapzártánkig sajnos nem érkezett meg a farsangi, a nőnapi és az ÓGN-i rendezvények napjainak véglegesítése, de egy biztos, idén sem fogunk unatkozni péntek esténként.

Jövőre még tovább csökken az államilag támogatott felsőoktatási helyek száma. A jogász és közgazdász képzés állami finanszírozása pedig teljesen megszűnik. Ez a rendelkezés sok diákot és tanárt is felkészületlenül ért. Ennek ellenére az állam nem vonul ki a felsőoktatásból, azokon a területeken, amiket nem lehet a piacra bízni, mint például a pedagógusképzésben, továbbra is lesznek államilag támogatott férőhelyek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.