2012. november 15., csütörtök

Október 29.


Október 29-e

Az őszi szünet első napján az óbudais diákok egy része és néhány szülő bement az iskolánkba, hogy a tanárok segítségével megszépítse az udvart és az előteret. Az eső és a hideg idő se törte kedvünket, csináltuk, amire épp szükség volt. Az udvar megtelt krizantémokkal és más virágokkal, a sövény le lett vágva, sőt még a leveleket is megpróbáltuk eltüntetni. A Halloween-i díszek is lekerültek a falakról, hogy jövőre újak kerülhessenek majd fel. Festékszag is terjengett a levegőben a hetedikeseknek és a szülőknek köszönhetően.
Aki pedig megéhezett a munkában az ehetett egy zsíros kenyeret, vagy a téliesnek tűnő időre való tekintettel, ihatott egy forró teát, a lányok és Endre jóvoltából.
Jó volt látni, ahogy az udvar megváltozott és egyre színesebbé vált. Nem csak megszépítettük az iskolát, hanem még jól is éreztük magunkat. A kilencedikesek és a fiatalabb osztályoknak más okuk is volt az ott tartózkodásra. Mégpedig azért, mivel ez is beleszámított a kötelező 50 óra önkéntes munkába, amelyre az érettséginél lesz szükség.
De nem ez volt a legfontosabb, hanem az, hogy igyekeztünk mindent megtenni azért, hogy a szünet után egy kicsit még szebb iskolába térhessetek vissza, ahol talán még a szünetek is jobban telnek. És ez az esemény is közelebb hozta egymáshoz azokat, akik eljöttek segíteni.
Megkérdeztem pár embert, akik részt vettek a munkában, hogy milyen volt szerintük ez a nap.
„Ilyen jó közmunkán is rég voltam.” (Fekete Dorina, 9.E)
„Meglepődtem, hogy a rossz idő ellenére is, milyen sokan eljöttek és mindenki nagyon szorgalmasan dolgozott. Végig nagyon jó volt a hangulat és szép lett a suli is.” (Luca Major, 8. C)
„Ultrazsír volt!” (Széles Patrícia, 9.D)
Két dologban biztos vagyok: több virág van az Óbudai Gimnáziumban, mint volt és a fényképezés volt az egyik legkedveltebb munka.
Köszönjük a segítséget az iskola nevében!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.